Dallos Bogi

A Dal 2014 döntőse, Fonogram díjas magyar énekesnő.

A Dal 2014 döntőjében, Tóth G. Zoltán We All című szerzeményével a második helyen végzett, a dal megszerezte a MAHASZ lista első helyét is. Még ebben az évben a Fonogram-díjátadón megnyerte Az év felfedezettje díját. Legismertebb dalai: We All, World of Violence, Már nem zavar. Bogi & The Berry nevű formációjával készítette el Körút című dalát.

Az M5 csatornán követhető Mesterember című műsora után 2017-ben elindítja Youtube csatornáján a 7kornálam című videósorozatát, melyben ismert személyekkel beszélget. Vendége volt már Tóth Gabi, Istenes Bence, ByeAlex, Radics Gigi. Karrierjében azóta sincs megállás: 2017 őszétől az M2 Petőfi TV „Én vagyok itt” című műsorának új műsorvezetője.

Járai Márk

Háromszoros Fonogram díjas énekes, zenész

1986. június 4-én született Győrben, ugyanitt érettségizett le a Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban, majd tanulmányait 2007-ben a pécsi orvosi karon folytatta. Szabadidejében imádott dalokat írni, és úgy gondolja egy jó zenéhez nem is kell más, mint egy szál gitár.

2013 óta a Halott Pénz zenekar tagja, az együttes karrierje 2013-ban az Ugyanúgy hallasz című dalukkal indult be, aztán jött a Hello lányok, s a Valami van a levegőben slágerek.

2013-ban adták ki első albumokat. 2015-ben a Wellhello-val közösen megírták a soproni Volt Fesztivál hivatalos himnuszát Emlékszem Sopronban címmel. Az év végén elkészítették a Darabokra törted a szívem c. dalukat, amit mára már 28 millióan néztek meg.

Az évek során 3 Fonogram díjat sikerült bezsebelniük.

Nyári Károly

Lyra-díjas magyar jazz-zongorista, énekes, dalszerző és előadóművész

A győri Liszt Ferenc Zeneiskolában kezdte klasszikus zongora tanulmányait, tizenhárom éves korában pedig már országos zongoraversenyt nyert. Középiskolába a győri Zeneművészeti Szakközépiskola klasszikus zongora szakára járt, de ekkor már egyre inkább kezdett érdeklődni a jazz iránt.

Előadóművészi és zongoratanári diplomáját a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatórium jazz-zongora szakán szerezte meg.

Fellépései alkalmával számos világsztárral játszott együtt úgy, mint Mariah Carey, Phil Collins, Michael Jackson, Elton John, Luciano Pavarotti vagy Frank Sinatra. Pályájának meghatározó állomásaként 2002-ben megkapta a kiváló zenei tehetségért járó Lyra-díjat, majd ezt követően sikerei és a kedvező visszhangok lehetővé tették, hogy 2004-ben elkészítse második albumát "Földi Csillagok” címmel.

A 2010-es Londoni Olimpián hazánkat képviselte művészetével, 2013. februárjában pedig a Győri Filharmonikus Zenekarral a Richter Teremben adott nagy sikerű szimfonikus koncertet.

2017-ben átvehette a Győr Díszpolgára kitüntető címet a Városháza Dísztermében.

Görbicz Anita

233-szoros válogatott magyar kézilabdázó, a Győri Audi ETO játékosa és a nemzeti csapat volt irányítója

10 évesen kezdett kézilabdázni Győrben, 17 éves kora óta folyamatosan az élvonalban játszik.

2005-ben a Győrrel bajnoki címet és kupagyőzelmet szerzett, és az az EHF-kupagyőztesek Európa-kupájában a döntőig jutottak. A válogatottal a világbajnokságon bronzérmes lett és a vb All-Star csapatába is bekerült. Szintén még ebben az évben a világ legjobb női kézilabdázójának választották.

2013-ban végül teljesült egyik álma, a Győrrel BL-győzelmet szerzett. A Bajnokok ligája történetének első Final Fourjában 2014-ben Görbicz a döntőig vezette csapatát.

2018. március 22-én, a Győrben rendezett Magyarország-Hollandia Európa-bajnoki selejtező előtt búcsúztatták hivatalosan a válogatottól. 13-as mezszámát visszavonultatták.

Weisz Mátyás

Az ország legfiatalabb rádiósa

A győri Weisz Mátyás mindössze 11 éves, van viszont saját rádiócsatornája, kívánságműsora és állandó hallgatói. Dj Matyi az ország legfiatalabb rádiótulajdonosa és műsorvezetője. Győrből, a tetőtéri szobájából irányítja a nap 24 órájában működő internetes adását, és kétnaponta egy órás élő műsort is vezet.

2017 februárjában indította el saját rádiócsatornáját Szünet rádió néven. Matyi tehetségére a Győr Plusz rádió médiatáborában is felfigyeltek és tavaly nyár óta egy nagyon komoly céges ajándéknak és szoftveres támogatásnak köszönhetően 194 országban lehet már hallgatni online rádióját.

Bede Fazekas Csaba

Kossuth-díjas magyar operaénekes, színész

1963-1969 között az Állami Déryné Színház, 1969-től a győri Kisfaludy Színház, később a Győri Nemzeti Színház tagja. 2013 óta a Magyar Művészeti Akadémia tagja.

Gálaműsorokban nagy sikerrel lépett fel a világ számos országában (pl. Ausztria, Németország, Csehország, Szlovákia, Franciaország, Finnország, Izrael, Mexikó).
1989-ben érdemes, 2011-ben kiváló művész címet kapott.

A Győri Nemzeti Színház örökös tagja (1998), Győr díszpolgára (2002). 2009-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét, 2013-ban a Musica Hungarica Kiadó Életműdíját vehette át, és a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagjává választották.

Menzkie

Filmrendező

Eredeti nevén Mednyánszky René már a középiskolai évek alatt is érdeklődött a filmezés iránt, tehetsége már akkor is megmutatkozott, mivel videói nem a megszokott képi mozgást mutatták, világának is mögöttes mondanivalója volt.

2011-ben vizuális kommunikáció szakon végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen.

Készített már számos olyan nemzetközi márkának is reklámfilmet, mint például a Telekom, a Nescafé, a Guess vagy a McDonald's és Coca-Cola.

Szintén az ő nevéhez köthető a Budapestről 2018 tavaszán megjelenő új imázsfilm, Európa fűszere címmel.

Dunai Csenge

Győri Nemzeti Színház színésze

A fiatal színésznő Győrben két darabban is sikerrel mutatkozott be (Szabó Magda: Abigél - Vitay Georgina, Makszim Gorkij: Éjjeli menedékhely - Vaszilisza Karpovna szerepekben), jelölték a TAPS-díjra, s a Balatonhoz közeli városban az Agatha Christie regényéből készült híres krimiben is játszik, az Egérfogóban.

Csengét a filmes munkák is érdeklik, ezért nagyon örült a lehetőségnek, amikor a Paraziták a paradicsomban címmel 2018 tavaszán megjelenő filmben kapott kisebb szerepet.

A Győri Nemzeti Színház nyári évadzáró társulati ülésén pedig a társulat szavazatai alapján Kisfaludy-díjat kapott. Csenge az Európa Kulturális Fővárosa pályázatunk első körös prezentációjának sikerességéhez is nagyban hozzájárult.

Gáti Oszkár

Jászai Mari-díjas színész

1977-ben fejezte be a Színház-és Filmművészeti Főiskolát. Ezután 1989-ig a Madách Színház társulatának volt a tagja. 1993–1994-ben a Győri Nemzeti Színház, 1994–1999 között pedig a Soproni Petőfi Színház is foglalkoztatta.

Jellegzetes hangja miatt szinkronszínészként is találkozhatunk vele. Leghíresebb hangjai Sylvester Stallone, Liam Neeson, Arnold Schwarzenegger, Jean-Paul Belmondo, de az ő orgánumán hallhattuk számos nagy magyar költő verseit is.

2015-ben nyitotta meg Győrben a Menház Színpad nevű színházát, ahova neves színészek közreműködésével kamarai előadásokat szervez. Olyan művészek lépnek fel magánszínházában többek között, mint Csákányi Eszter, Csányi Sándor, Haumann Péter vagy Jordán Tamás.

Szabó Konrád

Profi BMX versenyző

14 éves korában ismerkedett meg először a BMX-szel és 2016 óta saját BMX parkot épített Tailorland néven.

2017- ben a Down Mall Tour 2017 extrém kerékpáros verseny budapesti futamán, Konrád a BMX freestyle kategóriában nyerte el az első helyet.

2018 február 1-jén a Katona József Színházban tartotta meg ünnepélyes díjátadóját a Highlights of Hungary, ahol az ötödik évfordulóját ünneplő gyűjtés nagydíját a győri Tailorland BMX-park kapta meg.

A Forbes magazin minden évben összegyűjti az év legsikeresebb fiataljait üzlet, kultúra és sport területeken, idén Konrád is felkerült a listára.

Minden héten új videó, kövesd az áramlást!

facebook.com/gyor2023ekf/