HÍREK

vztorony_fests_avat_ojp1_plusz

Új színben a víztorony

Győr Európa Kulturális Fővárosa pályázatának jegyében, művészi módon újult meg a marcalvárosi víztorony.  Az építmény egy kortárs képzőművészeti projekt keretében kapott új külsőt.   

koncert_az_uszodban_ojp1.jpg_plusz

Farsangi koncert az uszodában

2019-ben is folytatódik az áramlás Győrben, hiszen egyedülálló, különleges farsangi hangversennyel lepi meg rajongóit a Győri Filharmonikus Zenekar. Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatót hétfőn tartották a koncert helyszínén: az Aqua Sportközpontban.

bcsi_kapu_tr_avat_ojp3.jpg_plusz

Az áramlás jegyében újult meg a Bécsi kapu tér

A Kisfaludy és a Nimród szobrot restaurálták, és egy különleges szökőkút is díszíti a teret, amely új, természetes kőburkolatot kapott. A téravatón a Kossuth-díjas Hot Jazz Band szórakoztatta a győrieket. „2006-ban azt határoztuk el, hogy olyan tereket hozunk létre városszerte, amelyeken igazi közösségi élet zajlik. Arra törekedtünk, hogy egyszerre fejlesszük és szépítsük meg a Belvárost, […]

angyalok_a_belvrosban_ojp6_plusz

Kishajók mellett angyalok is költöznek a győri belvárosban

Angyalok a belvárosban elnevezéssel idén is jótékonysági kampányt indított a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által alapított Győri Bevásárló Utcák Alapítvány. A program célja, hogy a belvárosi iparosok, kereskedők megmutassák, szerintük Győr élénk, izgalmas, kereskedelmi helyszín, ahol az üzletek és a vásárlók is élen járnak a társadalmi felelősségvállalásban.

ekf pályázat bejelentés óriáskerék indulás mg (19)

Beadtuk a pályázazot

Elindult az utolsó hajrá a 2023-as EKF-címért Ahhoz, hogy az életünket jobbá tegyük, az élményeinket kell jobbá tennünk November 9-én pénteken adták be az Emberi Erőforrások Minisztériumába a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címért versenyben lévő városok a második körös pályázatukat, így Győr is fontos mérföldkőhöz érkezett. Ezen a napon a Dunakapu téren programok várták […]

táska 2

Viseld magadon az áramlást!

Napjainkban reneszánszukat élik a vászontáskák. Vannak, akik “zöld” gondolkodás miatt, és akadnak, akik a design vagy a praktikum alapján választják ezeket. Abban viszont megegyezhetünk, hogy bármi is az ok, a hétköznapi használat mellett igazi önkifejező felület lehet egy-egy csinos darab.

2018_09_08_EKF 34

A színpad és a cél is közös volt az EKF Napon

Közel 130 művész zenélt, énekelt és táncolt együtt az EKF Nap gálaműsorán szombaton, a Széchenyi téren – a közönség pedig vastapssal ünnepelte a nemzetközi hírű győri társulatokat. Az egész nap az áramlás jegyében telt, bemutatkoztak a város amatőr művészeti csoportjai is, és tárlatvezetés, kézműves foglalkozás is várta az érdeklődőket.

Manfred, Georg

Linz is áramlásban

Köszönjük a Linzből érkező Georg Steiner-nek és Manfred Grubauer-nek, hogy két napot velünk töltöttek Győrben! Fantasztikus élmény volt az európai áramlásról és az Európa Kulturális Fővárosa projekt lehetőségeiről beszélgetni.

sziget ekf rómer (31)

Győri áramlás a Sziget Fesztiválon

Az elmúlt évek legtöbb világsztárját felvonultató budapesti Sziget Fesztiválon egyedüli vidéki múzeumként volt jelen a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum, vele pedig az üzenet: Győr szeretne Európa Kulturális Fővárosa lenni 2023-ban.

31!-4

31! – Kicsit mindenkié volt a Radó

A hétvégi 31! fesztivál ideje alatt megtelt élettel a Radó-sziget, és három napig olyan fényben tündökölt, amilyennek talán még sosem láttuk azelőtt. Fatörzset ölelő fényfüzérek, színes lámpaburák, platánok közé költöző művészeti ágak – várjuk vissza jövőre is a jó hangulat áramlását Győr szívében, a Radó-szigeten.

Közös hajóban az áramlás hullámain

Győr örökmozgó, dinamikus város, amely mindig útközben van. Új szellemi, történelmi kalandokat keres, befogadja és befogja vitorlájába a friss szeleket, nyitott az új, eredeti gondolatokra. Önfeladás nélkül megteheti, ugyanis masszív lábon áll, hagyományai, történelme kimunkált, megélt, elfogadott értékrendje, hitvilága a kalandozás közben is elszakíthatatlanul vele van. Győr nem körbezárt tavakat és szigeteket épít, hanem folyók éltetik.