HÍREK

táska 2

Viseld magadon az áramlást!

Napjainkban reneszánszukat élik a vászontáskák. Vannak, akik “zöld” gondolkodás miatt, és akadnak, akik a design vagy a praktikum alapján választják ezeket. Abban viszont megegyezhetünk, hogy bármi is az ok, a hétköznapi használat mellett igazi önkifejező felület lehet egy-egy csinos darab.

2018_09_08_EKF 34

A színpad és a cél is közös volt az EKF Napon

Közel 130 művész zenélt, énekelt és táncolt együtt az EKF Nap gálaműsorán szombaton, a Széchenyi téren – a közönség pedig vastapssal ünnepelte a nemzetközi hírű győri társulatokat. Az egész nap az áramlás jegyében telt, bemutatkoztak a város amatőr művészeti csoportjai is, és tárlatvezetés, kézműves foglalkozás is várta az érdeklődőket.

Manfred, Georg

Linz is áramlásban

Köszönjük a Linzből érkező Georg Steiner-nek és Manfred Grubauer-nek, hogy két napot velünk töltöttek Győrben! Fantasztikus élmény volt az európai áramlásról és az Európa Kulturális Fővárosa projekt lehetőségeiről beszélgetni.

sziget ekf rómer (31)

Győri áramlás a Sziget Fesztiválon

Az elmúlt évek legtöbb világsztárját felvonultató budapesti Sziget Fesztiválon egyedüli vidéki múzeumként volt jelen a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum, vele pedig az üzenet: Győr szeretne Európa Kulturális Fővárosa lenni 2023-ban.

31!-4

31! – Kicsit mindenkié volt a Radó

A hétvégi 31! fesztivál ideje alatt megtelt élettel a Radó-sziget, és három napig olyan fényben tündökölt, amilyennek talán még sosem láttuk azelőtt. Fatörzset ölelő fényfüzérek, színes lámpaburák, platánok közé költöző művészeti ágak – várjuk vissza jövőre is a jó hangulat áramlását Győr szívében, a Radó-szigeten.

Közös hajóban az áramlás hullámain

Győr örökmozgó, dinamikus város, amely mindig útközben van. Új szellemi, történelmi kalandokat keres, befogadja és befogja vitorlájába a friss szeleket, nyitott az új, eredeti gondolatokra. Önfeladás nélkül megteheti, ugyanis masszív lábon áll, hagyományai, történelme kimunkált, megélt, elfogadott értékrendje, hitvilága a kalandozás közben is elszakíthatatlanul vele van. Győr nem körbezárt tavakat és szigeteket épít, hanem folyók éltetik.

aramlas

Nincsenek véletlenek – így készült a kishajós borító

Imádjunk az áramlást, és azt, hogy ha ebbe sokan bekapcsolódnak. Szeretnénk, ha egyre többen tudnának arról, hogy Győr pályázik az Európa Kulturális Fővárosa címre, és ezért igyekszünk minden követ/vízcseppet megmozgatni. Megesik, hogy a legváratlanabb módon jut el hozzánk valaki, vagy éppen mi kopogtatunk be egy különleges ajtón.

múzeumok éjszakája szombat mg-82

Áramlás a Múzeumok éjszakáján is

Egész hétvégén színes és változatos koncertek, kiállítások és bemutatók színesítik az esti és éjszakai órákban a kultúrára éhes győrieket és az ide látogatókat. Pénteken már több ezren voltak kíváncsiak a művészeti és kulturális fesztiválra, ami idén 11 helyszínen tartogat programokat mindenkinek. Kiemelt program volt, hogy Áramlás címmel tartottak Európai Gálaestet a XIV. Magyar Táncfesztivál szombati estjén. Ez az esemény az 2023-as Európa Kulturális Fővárosa pályázathoz is kapcsolódik.

Győrkőcfesztivál sajtótáj ojp 0

Hamarosan kezdődik a Győrkőcfesztivál!

Az Áramlás az idei fesztivál szlogenje, hiszen Győr Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre is ennek jegyében pályázott. A programok és a dekorációk is erre épülnek, amiből ízelítőt is adott a Vaskakas Bábszínház társulata a keddi sajtótájékoztatón: felöltötték a matrózruhát, amit a fesztiválon is viselni fognak, s bemutatót is tartottak a koncertből, amelyet a megnyitón láthatunk. Lackfi János költő verseit zenésítette meg a Vaskakas, ezt hallhatja a közönség Paradicsomleves betűtésztával címmel.

Polgármesterrel

Tapasztalatszerző tanulmányút Európa idei egyik kulturális fővárosában

Máltán ismerkedtek a győriek a programokkal Európa idei egyik kulturális fővárosában, a máltai Vallettában gyűjtöttek helyszíni tapasztalatokat a győri pályázat készítői, közreműködői. A delegáció a helyi szervezőbizottság mellett Málta fővárosának polgármesterével is tárgyalt. A győri küldöttség tagja volt Dr. Fekete Dávid alpolgármester, Radnóti Ákos alpolgármester, Borsa Kata és Pál Kálmán, a pályázati anyag művészeti koncepciójának […]

sznhzi_tervplyzat_ojp_1_plusz

Milyen lesz a győri színház?

Az emblematikus forma marad, de tetőtől talpig megújul a Győri Nemzeti Színház. A tervpályázat győztese a kamaraszínházat az épület mellé helyezte, miközben a jelenlegi épület hiányosságait számolja fel, s színésznek, nézőnek egyaránt vonzó színházat kínál. A Győri Nemzeti Színház a Modern Városok Program keretében újul meg. A tervek szerint 2021. őszére készül el a beruházás, […]